Haku kaupungin sivuilta:
 
© Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Hallintotoimisto

Palovahti 3, 60100 Seinäjoki
p. 044 418 1200
f. 06 416 2820

Laskutusosoite:
Seinäjoen kaupunki
Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Pl 215, 60101 Seinäjoki


pelastuslaitos(at)seinajoki.fi

Tapahtumat

Järjestäjän on huolehdittava siitä, että tapahtuma järjestetään turvallisesti eikä siitä aiheudu vaaraa ihmisille, ympäristölle tai omaisuudelle. Tapahtuman turvallisuussuunnittelu perustuu tapahtumanjärjestäjän tekemään yleisötapahtuman pelastussuunnitelmaan.

Pelastussuunnitelmasta pelastusviranomainen pystyy varmistamaan, että järjestäjä on varautunut hyvin onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn sekä toimintaan mahdollisissa onnettomuustilanteissa. Järjestäjän on toimitettava pelastussuunnitelma hyvissä ajoin ennen tapahtumaa pelastuslaitokselle. Jos tapahtumaan osallistuva yleisömäärä on suuri tai siihen kohdistuu erityisiä riskejä, tulee järjestäjän olla yhteydessä pelastuslaitokselle jo suunnitteluvaiheessa.

Erityisiä riskejä voivat aiheuttaa esimerkiksi tapahtumapaikka, liikenne, yleisö, vaaralliset kemikaalit tai väliaikaiset rakennelmat. Pelastusviranomainen tekee tapahtumaan palotarkastuksen tarvittaessa.

Jos yleisötapahtumassa halutaan järjestää ilotulitus tai siinä halutaan käyttää pyroteknisiä tehosteita, on tehtävä tarvittavat ilmoitukset poliisille ja pelastusviranomaiselle.

Lähde: Helsingin pelastuslaitos

Yleisötapahtumien pelastussuunnitelmapohja löytyy

täältä.