Haku kaupungin sivuilta:
 
© Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Hallintotoimisto

Palovahti 3, 60100 Seinäjoki
p. 044 418 1200
f. 06 416 2820

Laskutusosoite:
Seinäjoen kaupunki
Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Pl 215, 60101 Seinäjoki


pelastuslaitos(at)seinajoki.fi

NUOHOUS

Pelastuslain 22 §:n mukaan rakennuksen omistajan ja haltijan yleisten tilojen ja koko rakennusta palvelevien järjestelyjen osalta sekä huoneiston haltijan hallinnassaan olevien tilojen osalta on huolehdittava että, tulisijat ja savuhormit on nuohottu sekä ilmanvaihtokanavat ja –laitteistot on huollettu ja puhdistettu.

Kerran vuodessa nuohotaan kiinteällä polttoaineella, useammilla polttoaineilla tai raskaalla polttoöljyllä toimivat tulisijat hormeineen. Suuluukuton tulisija nuohotaan vain jos siitä erikseen sovitaan nuohoojan kanssa.

Kerran vuodessa nuohotaan yksinomaan kevytöljykäyttöinen tulisija hormeineen. Keskuslämmityskattilan ja lämminilmakehittimen tulipesä ja tulipinnat nuohotaan vain jos siitä erikseen sovitaan nuohoojan kanssa.

Kerran vuodessa nuohotaan muuhun kuin omaan yksityiseen käyttöön tarkoitetun käytössä olevan vapaa-ajan asunnon ja sen saunan tulisijat ja hormit.

Kerran kolmessa vuodessa nuohotaan yksityiseen käyttöön tarkoitettu vapaa-ajan asunnon tulisija hormeineen. Kolme vuotta käyttämättä ollut tulisija ja hormi nuohotaan ennen niiden käyttöä.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueella toimii piirinuohous järjestelmä. Nuohouksen voi suorittaa vain nuohouspiiriin nimetty piirinuohooja.

Nuohoojien yhteystiedot löytyvät pelastuslaitoksen sivuilta kohdasta yhteystiedot ja nuohoojapalvelut.

Ilmanvaihtokanavien ja –laitteistojen puhdistusvälit

Kerran vuodessa tulee puhdistaa ammattimaisten ruoanvalmistuspaikkojen, ruiskumaalaamon, puusepäntehtaan ja –liikkeen, tekstiilitehtaan, pesulan, leipomon ja savustamon ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot. Ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot huonetilassa, jossa teollisesti valmistetaan tai teknisesti käsitellään palavaa nestettä.

Kerran viidessä vuodessa tulee puhdistaa sairaalan, vanhainkodin, suljetun rangaistuslaitoksen, koulun, hotellin, lomakodin, asuntolan, ravintolan ja päivähoitolaitoksen ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot.