Haku kaupungin sivuilta:
 
© Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Hallintotoimisto

Palovahti 3, 60100 Seinäjoki
p. 044 418 1200
f. 06 416 2820

Laskutusosoite:
Seinäjoen kaupunki
Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Pl 215, 60101 Seinäjoki


pelastuslaitos(at)seinajoki.fi

ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSLAITOS-LIIKELAITOS AJANKOHTAISTA:

Hätäkeskuslaitos tiedottaa:

Hätätekstiviestin voi nyt lähettää 112:een – palvelu edellyttää ennakkorekisteröitymisen

Hätäilmoituksen voi nyt lähettää tekstiviestillä hätänumeroon 112. Käyttäjän pitää lain mukaan rekisteröityä ennakkoon hätätekstiviestipalveluun.
Valtakunnallinen hätätekstiviestinumero 112 on käytössä 1. joulukuuta alkaen.
Hätätekstiviestipalvelu on suunnattu ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta. Palveluun voi kuitenkin rekisteröityä kuka tahansa.

Laki edellyttää puhelinnumeron ennakkorekisteröintiä

Hätätekstiviestipalveluun rekisteröitymistä on lain valmistelun yhteydessä pidetty tärkeänä järjestelmään kohdistuvan ilkivallan välttämiseksi ja palvelun turvaamiseksi.
– Hätätekstiviestin voi lähettää vain sellaisesta puhelinnumerosta, mikä on rekisteröity etukäteen. Ennakkorekisteröinti tehdään suomi.fi-sivustolla, ja se edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen.
Nyt erityisryhmillä käytössä olevat alueelliset hätätekstiviestinumerot poistuvat vuoden 2018 lopussa. Pitkällä siirtymäajalla halutaan varmistaa, että apu ei jää saamatta numeron vaihtumisen vuoksi.
– Vuoden 2018 lopussa alueellisiin hätätekstiviestinumeroihin kytketään automaattinen vastausviesti, missä opastetaan rekisteröitymään uuteen hätätekstiviestipalveluun.
Hätäkeskuspäivystäjä joutuu tekstiviesteissä kysymään avuntarvitsijalta samat perustiedot kuin hätäpuhelun aikana ja tekemään lain mukaisen riskinarvion avun välittämisestä.
– Hätätilanteessa nopea avun saaminen kannattaa varmistaa lähettämällä mahdollisimman paljon tietoa jo ensimmäisessä viestissä. Hätäilmoituksen käsittelyaika kasvaa, jos viestejä vaihdetaan paljon.
Hätätekstiviestipalveluun voi rekisteröityä kuka tahansa. Hätätilanteessa 112:een kannattaa kuitenkin aina soittaa, jos se vain on mahdollista.

Erityisryhmien palveluun parannus

Valtakunnallisen hätätekstiviestin käyttöönotolla halutaan ensisijaisesti turvata erityisryhmien palvelun saanti. Valtakunnallisen 112-hätätekstiviestin saaminen käyttöön on merkittävä hätäpalveluiden saavutettavuuden parannus.
– Tällä hetkellä hätätekstiviesteillä on alueelliset numerot. Palveluun on nyt tulossa suuri parannus yhden, lähes kaikkien suomalaisten tunteman hätänumeron myötä.
Hätäkeskuslaitos on tehnyt hätätekstiviestipalveluun liittyvässä viestinnässä yhteistyötä Kuurojen liiton ja Kuuloliiton kanssa.

• Lue lisää palvelusta ja rekisteröitymisestä: http://www.112.fi/hatanumero_112/hatatekstiviesti
• Kysymyksiä ja vastauksia hätätekstiviestipalveluista: http://www.112.fi/hatanumero_112/hatatekstiviesti/usein_kysyttya_hatatekstiviestista
• Rekisteröidy hätätekstiviestipalvelun käyttäjäksi suomi.fi-verkkopalvelussa osoitteessa: https://www.suomi.fi/kansalaiselle/palvelut/b754488f-016d-472e-bc56-74c25a5b457c
 


Pelastuslaitoksen johtokunnan 21.11.2017 kokouksen päätösyhteenveto löytyy täältä.

Kiitos kaikille, jotka kävitte Päivä Paloasemalla- tapahtumissa

Tässä muutama kuva Seinäjoen paloaseman tapahtumasta. 

kuvat Pertti Kallio


Ajo-ohje Seinäjoen uudelle paloasemalle löytyy täältä:

Ajo-ohje.pdfJohtokunta on kokouksessaan 28.2.2017 §14 päättänyt nuohousyksikön hinnan muutoksesta:
Nuohousyksikön hinta Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksen alueella 1.4.2017 alkaen on 0,78 € ALV 0%. Nuohouslaskun hintaan lisätään voimassaolevan ALV-prosentin mukainen summa.
 

112 Suomi
Nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa
 
Kun soitat hätäpuhelun 112 Suomi -sovelluksen kautta, Hätäkeskuslaitos saa automaattisesti sijaintitietosi. 
Lisää tietoa sovelluksesta löydät täältä.
 

 

Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksen Facebook-sivut ovat nyt avattu, käykää katsomassa niitä täältä tai klikkaamalla alla olevaa logoa


joulukuu 1, 2017