Haku kaupungin sivuilta:
 
© Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Hallintotoimisto
Nurmo-talo

Nurmontie 7, 60550 Nurmo
p. 06 416 2111 (kaup.keskus)
f. 06 416 2820

Laskutusosoite:
Seinäjoen kaupunki
Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Pl 215, 60101 Seinäjoki


pelastuslaitos(at)seinajoki.fi

ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSLAITOS-LIIKELAITOS AJANKOHTAISTA:


Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos palkitsi torstaina 27.8.2015 plaketein ilmajokelaisen Kari Lehtimäen ja ylistarolaisen Jukka Korkiavuoren ansiokkaasta toiminnasta onnettomuustilanteessa.
Molemmat pelastivat nuoren ihmisen hengen eri paikkakunnilla samana päivänä sunnuntaina 28. kesäkuuta.
Lisää asiasta Ilkka-lehden sivulta

Ilotulitteiden käyttö Venetsialaisissa ja huvilakauden päättäjäisissä

 
Perinteisesti venetsialaisia ja huvilakauden päättäjäisiä on juhlistettu ilotulituksella.
Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan pelastuslaitokset ovat päättäneet sallia ilotulitteiden käytön alueillaan ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta 29.8.2015 klo 18:00 - 30.8.2015 klo 02:00 välisenä aikana (390/2005 92 §).
 
Ilotulitteita on käytettävä käyttöohjeiden mukaisesti. Sopivia käyttöpaikkoja ovat aukeat alueet ja rannat, joiden läheisyydessä ei ole rakennuksia tai veneitä. Ilotulitteilla ei saa aiheuttaa vaaraa ihmisille, rakennuksille, veneille tai muulle omaisuudelle. Ilotulitteita käytettäessä on aina käytettävä suojalaseja. Suojalasien käyttö on suositeltavaa myös yleisöllä (390/2005 91 §). Hätärakettien käyttö on sallittu vain hätätilanteissa.
 
Metsäpalovaroituksen aikana ilotulitteiden käyttäminen on kielletty (379/2011 6 §).
Ilotulitteita ei saa käyttää taajamien keskustoissa, asuinalueilla eikä rakennusten läheisyydessä. Ilotulitteiden käyttäjä vastaa ilotulitteiden käytöstä ja käytön seurauksena mahdollisesti sattuneista vahingoista. Pelastuslaitokset ilmoittavat mahdollisista käyttöaluerajoituksista internetsivustoillaan.
Kaikkien ilotulitteiden myynti ja luovuttaminen alle 18-vuotiaille ja päihtyneille on kiellettyä (390/2005 83 §).
 
Turvallisia huvilakauden päättäjäisiä ja venetsialaisia!
Pelastusjohtajat


SPEK Pohjanmaa ja Pohjanmaan Pelastusalan liitto järjestävät yhteistyössä OK-opintokeskuksen kanssa Uhkatilannekoulutuksen 3.10.2015 Ilmajoen paloasemalla, lisätietoa täältä

Pelastuslaitoksen johtokunnan kokouksen 4.8.2015 päätösten yhteenveto löytyy täältä :

Yhteenveto 4.8.2015Varaudu! Omatoimisen varautumisen koulutuspäivä, Seinäjoki

Aika: to 24.9.2015 klo 9:00 - 16:00
Paikka: Hotelli Alma
Osoite: Ruukintie 4
60100 Seinäjoki

Kotitalouksien omatoimisen varautumisen järjestötoimikunta (Kova) järjestää omatoimisen varautumisen koulutuspäiviä kaikille yhteisöllisestä varautumistyöstä kiinnostuneille syksyllä 2015.
Koulutusten rahoittajana on Huoltovarmuuskeskus ja kurssiohjelmasta sekä käytännön järjestelyistä vastaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK.
Koulutuspäivä on osallistujille maksuton. Aamu- ja iltapäiväkahvitarjoilu.
Tavoite
Koulutus antaa perustietoa yhteiskunnan varautumisesta häiriötilanteisiin. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. huoltovarmuus, ruokaturva, kyberturvallisuus ja järjestöjen varautumistyö. Koulutus tarjoaa lisäksi käytännön tietoa ja apuvälineitä paikalliseen varautumistyöhön.
Kohderyhmät
Varautumiskoulutus on suunnattu kaikille yhteisöllisestä varautumistyöstä kiinnostuneille järjestöaktiiveille ja kotitalouksien edustajille.

Lisätietoa täältä: https://koulutus.spek.fi/


Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Etelä- Pohjanmaan pelastuslaitos järjestävät yhteistyössä taloyhtiöille, asukkaille ja isännöitsijöille sekä yrityksille kursseja:

 Asuinkiinteistön turvallisuushenkilöstön peruskurssi
(päiväkursseja tai iltakursseja 2 iltaa á 3 h)
Kurssi on tarkoitettu asuintalon turvallisuuspäällikölle/-tiimille sekä heidän varahenkilöilleen. Kurssi soveltuu hyvin myös asukkaille ja isännöitsijöille.
Kurssi antaa perustiedot ja valmiudet talon tai kiinteistön turvallisuuspäällikön/-tiimin tehtäviin. Turvallisuuspäällikkö/-tiimi johtaa ja kehittää asuintalon omatoimista varautumista sekä talon turvallisuustoimintaa.

  • 15. ja 17. 9.2015 Seinäjoki

Ilmoittautumiset:

https://koulutus.spek.fi/


Tässä videoa paloaseman arjesta

Seinäjoen paloasemaltaV.2014 toimintatilasto luettavissa täältä:

Toimintatilasto v.2014


Pelastuslaitoksen 10v henkilöstöjuhla

Henkilöstöjuhlaa vietettiin 13.12.2014            
 


Varaudu.info tuo turvatiedon helposti saataville

 
Jatkossa kaiken turvatiedon saa yhdestä paikasta. Juuri avattu Varaudu.info -verkkosivusto antaa ohjeita ja neuvoja onnettomuuksien ehkäisemiseen ja vaaratilanteissa toimimiseen. Ohjeiden ja neuvojen laatijat ovat viranomaisia ja muita luotettavia asiantuntijatahoja. Sivustoa hallinnoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.
 
Sivusto on helppokäyttöinen ja kaikille kansalaisille tarkoitettu maksuton palvelu. Ohjeet ja neuvot ovat selkeitä. Varaudu.infosta löytyy neuvoja muun muassa onnettomuuksien ehkäisemiseen, paloturvallisuuteen, rikosten estämiseen sekä liikenneturvallisuuteen. Laajan turvallisuuskäsityksen mukaisesti sivusto opastaa myös hyvinvoinnin ja terveyden kysymyksissä.
 
Ohjeiden ja neuvojen laatijat ovat viranomaisia ja muita luotettavia asiantuntijatahoja. Varaudu.info -sivuston on tuottanut Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja rahoittanut Reijo Rautauoman Säätiö.
 
Sivustoa hallinnoi SPEK, mutta jatkossa Varaudu.infoa on tarkoitus kehittää yhdessä muiden turvallisuusalan toimijoiden kanssa. Sivustolla on tietoa myös siitä, miten turvallisuusalan vapaaehtoistyöhön pääsee mukaan.
 
Sivusto toimii osoitteessa www.varaudu.info
 


Suomen Palopäällystöliitto on julkaissut Exit – tie turvaan! –poistumisturvallisuusvideoita.

Käykää tutustumassa videoihin

 http://www.youtube.com/channel/UCH64_DUwXteZPAol76QdWsQ


 JOS TULVIMINEN UHKAA KIINTEISTÖÄSI, löydät omatoimisen suojelun ohjeita tästä linkistä.


Pelastuslaitoksen johtokunnan kokoonpano löytyy täältä.


 Nuohousyksikköhinta ja vähimmäisyksikkömäärä

Johtokunnan 5.2.2013 §2 tekemän päätöksen mukaisesti 1.3.2013 lähtien Nuohousyksikön hinta on 0,72€/yksikkö + kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.
Johtokunnan 4.2.2014 §8 tekemän päätöksen mukaisesti Nuohouksen vähimmäisyksikkömäärä on 60 yksikköä 1.3.2014 lähtien.

Pelastustoimi on Facebookissa ja Youtubessa, käy katsomassa!


Erheellisten paloilmoitusten laskutus

Pelastuslaitos on johtokunnan päätöksen mukaisesti ottanut 1.1.2012 alkaen käyttöön erheellisten paloilmoitusten laskutuksen. Lisätietoa laskutuksesta täältä.


Selvitä karttakoordinaatit 

 

 
Mikäli tuli karkaa tai muu onnettomuus yllättää, on tehtävä hätäilmoitus yleiseen hätänumeroon 112.
Viettäessäsi vapaa-aikaa mökillä oudossa tai tutussakin ympäristössä, on syytä selvittää jo ennalta tarkat osoite- ja koordinaattitiedot, joiden avulla apu ohjataan tapahtumapaikalle. Hätäkeskuslaitoksen sivuilta löytyvä karttakoordinaattipalvelu auttaa määrittämään tarkan sijainnin. Selvitetyt sijainti- tai osoitetiedot sekä ajo-ohje tulee sijoittaa keskeiselle ja näkyvälle paikalle, jossa ne ovat helposti kaikkien nähtävissä.
Klikkaa ylläolevaa kuvaa, niin pääset karttakoordinaattipalveluun.

elokuu 31, 2015