Haku kaupungin sivuilta:
 
© Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Hallintotoimisto

Palovahti 3, 60100 Seinäjoki
p. 044 418 1200
f. 06 416 2820

Laskutusosoite:
Seinäjoen kaupunki
Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Pl 215, 60101 Seinäjoki


pelastuslaitos(at)seinajoki.fi

ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSLAITOS-LIIKELAITOS AJANKOHTAISTA:


Pelastuslaitoksella on Kiertonetissä myynnissä käytöstä poistettua kalustoa.

Kiertonetin myyntisivulle pääset tästä linkistä.Alajärven paloasema sai uuden sammutusauton 6.6.2019.

Seinäjoen paloasema sai uuden sammutusauton 5.6.2019.


Pelastuslaitoksen johtokunnan 4.6.2019 kokouksen päätösyhteenveto löytyy täältä.V. 2019 Turvallisuusviestintätapahtumat löydät alla olevasta taulukosta:


 NUOHOUSTA KOSKEVAT LAKIMUUTOKSET 1.1.2019 alkaen

Tasavallan presidentti vahvisti 5.12.2018 pelastuslain nuohousta koskevat muutokset. Lakimuutokset tulevat voimaan 1.1.2019. Muutokset koskevat pääosin nuohouspalvelujen järjestämisen sääntelyä eli käytännössä muutokset tarkoittavat vallitsevan piirinuohousjärjestelmän loppumista. Pelastuslain muutoksen yhteydessä kumotaan SM:n nuohousasetus (539/2005). Jatkossa kaikki nuohousta koskevat säännökset löytyvät pelastuslaista.

Muutoksessa nuohouspalvelujen tarjoaminen ns. vapautuu. Nuohoaminen ei sinällään ”vapaudu”, koska kiinteistöillä säilyy nykyinen velvoite huolehtia tulisijansa ja horminsa nuohouksesta, nuohousvälit säilyvät nykyisinä ja nuohoustyön voi jatkossakin tehdä vain nuohoojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö.

Kiinteistönomistajalle nuohousta koskevan lain muutos tarkoittaa sitä, että kiinteistön omistaja on vastuussa nuohoustyön teettämisestä kuten ennenkin, mutta kiinteistönomistaja saa teettää nuohoustyön itse valitsemallaan, ammattipätevyyden omaavalla nuohoojalla, ja sopia itse nuohoojan kanssa työstä perittävästä maksusta.

Pelastuspäällikkö Kari Pajuluoma

Lisätietoa nuohouksesta löytyy Nuohouspalvelut- sivulta.


Huomioitavaa öljylämmittäjille - tarkastakaa täyttöputket!
Öljysäiliöiden vanhojen täyttöliittimien on havaittu aiheuttavan ympäristövahinkojen riskiä. Osa liittimistä on kymmeniä vuosia vanhoja, jolloin niiden tiiveys on usein heikentynyt ja öljyä voi vuotaa täyttötilanteessa täyttöpaikalle.
Lämmitysenergiayhdistys on aiheellisesti linjannut, että vanhoihin ja nykyään usein epätiiviisiin sakaraliittimillä varustettuihin kohteisiin ei enää toimiteta lämmitysöljyä 30.6.2018 jälkeen.
Lisää tietoa asiasta täältä ja pelastuslaitoksen Facebookista.

Ajo-ohje Seinäjoen  paloasemalle löytyy täältä:

 
112 Suomi
Nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa
 
Kun soitat hätäpuhelun 112 Suomi -sovelluksen kautta, Hätäkeskuslaitos saa automaattisesti sijaintitietosi. 
Lisää tietoa sovelluksesta löydät täältä.
 

 
Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Facebook-sivut ovat nyt avattu, käykää katsomassa niitä täältä tai klikkaamalla alla olevaa logoa

 

elokuu 16, 2019