Haku kaupungin sivuilta:
 
© Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Hallintotoimisto
Nurmo-talo

Nurmontie 7, 60550 Nurmo
p. 06 416 2111 (kaup.keskus)
f. 06 416 2820

Laskutusosoite:
Seinäjoen kaupunki
Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Pl 215, 60101 Seinäjoki


pelastuslaitos(at)seinajoki.fi

ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSLAITOS-LIIKELAITOS AJANKOHTAISTA:

Pelastuslaitos on mukana Sarka-messuilla 30.-31.1.2015. Lisätietoa messuista löydät alla olevaa logoa klikkaamalla.

Näyttely on avoinna perjantaina 9.00–17.00 ja lauantaina 10.00–16.00.
Osastollamme on myös TUKES:n edustus: Ylitarkastaja Sakari Hatakka, sähkövalvonta osasto
Näyttelyosastolla on arvontaa. Palkintoina on molemmille päiville 2 sammutuspeittoa ja patakinnas/päivä.
Osastollamme käyville on varattu jaettavaksi pelastuslaitoksen logolla olevia karamelleja. Lapsille on jaettavaksi avaimenperiä.

Nou Hätä! -kampanja on yläluokkien valtakunnallinen pelastustaitokampanja. Kampanja lisää nuorten valmiuksia ennakoida ja estää vaaratilanteita sekä antaa taitoja toimia onnettomuustilanteissa oikein.

E-P:n Pelastuslaitos on mukana kampanjassa. Lisätietoa saat klikkaamalla yllä olevaa NouHätä-logoa.


OLKI – harjoitus 10.2

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselle suunniteltu valmiusharjoitus järjestetään syksyllä pidettyyn Olki 14 valmiusharjoitukseen liittyen 10.2 kello 18.00-20.00.
Harjoitus toteutetaan iltaharjoituksena siten, että kaikkien paloasemien viikkoharjoitus pidetään samaan aikaan kaikilla toimialueen asemilla ja johtamisjärjestelmä miehitetään todellisuutta vastaavan tilanteen mukaisesti.

Harjoituksen tavoite:
Harjoituksessa testataan pelastuslaitoksen maakunnallisen johtamisjärjestelmän organisoitumista, johtoelinten perustamista, viestiliikenteen toimivuutta, tilannekuvan välittämistä, tiedottamista, laskeumatilanteen aikaisia toimintavalmiuksia sekä harjoitellaan säteilynmittauspartiointia ja muita paloasemille tilanteesta aiheutuvia tehtäviä. Mittauspartiot toimivat tehtävänmukaisessa suojavarustuksessa, suorittamassa säteilynmittausta koko Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksen alueella.

112-Päivää vietetään viikolla 7. Pelastuslaitoksen alueen päätapahtuma on Hyllykallion Prismassa.

Tarkemmat tiedot siitä ja muista alueemme tapahtumista löydät 112-Päivän sivuilta, joilta löydät myös paljon muutakin tärkeää tietoa Arjen sankareista.


V.2014 toimintatilasto luettavissa täältä:

Toimintatilasto v.2014


Pelastuslaitoksen 10v henkilöstöjuhla

Henkilöstöjuhlaa vietettiin 13.12.2014


Pelastuslaitoksen johtokunnan kokouksen 2.12.2014 päätösten yhteenveto löytyy täältä :

Yhteenveto 2.12.2014


Jurvan paloaseman vihkiäisiä vietettiin 29.11.2014.

Lappajärven paloaseman vihkiäisiä vietettiin 10.11.2014.


Varaudu.info tuo turvatiedon helposti saataville

 
Jatkossa kaiken turvatiedon saa yhdestä paikasta. Juuri avattu Varaudu.info -verkkosivusto antaa ohjeita ja neuvoja onnettomuuksien ehkäisemiseen ja vaaratilanteissa toimimiseen. Ohjeiden ja neuvojen laatijat ovat viranomaisia ja muita luotettavia asiantuntijatahoja. Sivustoa hallinnoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.
 
Sivusto on helppokäyttöinen ja kaikille kansalaisille tarkoitettu maksuton palvelu. Ohjeet ja neuvot ovat selkeitä. Varaudu.infosta löytyy neuvoja muun muassa onnettomuuksien ehkäisemiseen, paloturvallisuuteen, rikosten estämiseen sekä liikenneturvallisuuteen. Laajan turvallisuuskäsityksen mukaisesti sivusto opastaa myös hyvinvoinnin ja terveyden kysymyksissä.
 
Ohjeiden ja neuvojen laatijat ovat viranomaisia ja muita luotettavia asiantuntijatahoja. Varaudu.info -sivuston on tuottanut Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja rahoittanut Reijo Rautauoman Säätiö.
 
Sivustoa hallinnoi SPEK, mutta jatkossa Varaudu.infoa on tarkoitus kehittää yhdessä muiden turvallisuusalan toimijoiden kanssa. Sivustolla on tietoa myös siitä, miten turvallisuusalan vapaaehtoistyöhön pääsee mukaan.
 
Sivusto toimii osoitteessa www.varaudu.info
 

Jalasjärven paloaseman vihkiäisiä vietettiin 22.9.2014

lisää kuvia Jalasjärven paloaseman sivullaEtelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtajan virkaan on valittu Harri Setälä


Valinnan teki Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos –liikelaitoksen johtokunta kokouksessaan 5. elokuuta. Päätös oli yksimielinen.

Suomen Palopäällystöliitto on julkaissut Exit – tie turvaan! –poistumisturvallisuusvideoita.

Käykää tutustumassa videoihin

 http://www.youtube.com/channel/UCH64_DUwXteZPAol76QdWsQ


 JOS TULVIMINEN UHKAA KIINTEISTÖÄSI, löydät omatoimisen suojelun ohjeita tästä linkistä.


Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Etelä- Pohjanmaan pelastuslaitos järjestävät yhteistyössä taloyhtiöille, asukkaille ja isännöitsijöille sekä yrityksille kursseja. lisätietoa tästä linkistä.


Pelastuslaitoksen johtokunnan kokoonpano löytyy täältä.


 Nuohousyksikköhinta ja vähimmäisyksikkömäärä

Johtokunnan 5.2.2013 §2 tekemän päätöksen mukaisesti 1.3.2013 lähtien Nuohousyksikön hinta on 0,72€/yksikkö + kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.
Johtokunnan 4.2.2014 §8 tekemän päätöksen mukaisesti Nuohouksen vähimmäisyksikkömäärä on 60 yksikköä 1.3.2014 lähtien.

Pelastustoimi on Facebookissa ja Youtubessa, käy katsomassa!


Erheellisten paloilmoitusten laskutus

Pelastuslaitos on johtokunnan päätöksen mukaisesti ottanut 1.1.2012 alkaen käyttöön erheellisten paloilmoitusten laskutuksen. Lisätietoa laskutuksesta täältä.


Selvitä karttakoordinaatit 

 

 
Mikäli tuli karkaa tai muu onnettomuus yllättää, on tehtävä hätäilmoitus yleiseen hätänumeroon 112.
Viettäessäsi vapaa-aikaa mökillä oudossa tai tutussakin ympäristössä, on syytä selvittää jo ennalta tarkat osoite- ja koordinaattitiedot, joiden avulla apu ohjataan tapahtumapaikalle. Hätäkeskuslaitoksen sivuilta löytyvä karttakoordinaattipalvelu auttaa määrittämään tarkan sijainnin. Selvitetyt sijainti- tai osoitetiedot sekä ajo-ohje tulee sijoittaa keskeiselle ja näkyvälle paikalle, jossa ne ovat helposti kaikkien nähtävissä.
Klikkaa ylläolevaa kuvaa, niin pääset karttakoordinaattipalveluun.

helmikuu 1, 2015