Haku kaupungin sivuilta:
 
© Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Hallintotoimisto
Nurmo-talo

Nurmontie 7, 60550 Nurmo
p. 06 416 2111 (kaup.keskus)
f. 06 416 2820

Laskutusosoite:
Seinäjoen kaupunki
Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Pl 215, 60101 Seinäjoki


pelastuslaitos(at)seinajoki.fi

ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSLAITOS-LIIKELAITOS AJANKOHTAISTA:

Johtokunnan 2.9.2014 kokouksen päätösten yhteenveto löytyy täältä:

Johtokunta 2.9.2014


Sähköt poikki, vettä tulvii!

SPEK, Martat ja SPR järjestävät
Kodin omatoimisen varautumisen illat
  • Kauhava, maanantaina 15.9. klo 17.30, Yrittäjäopisto, Kauppatie 109
  • Alavus, tiistaina 16.9. klo 17.30, Valtuustosali, Kuulantie 6
  • Kauhajoki, keskiviikkona 24.9. klo 17.30, ABC, Topeeka 65
  • Ilmajoki, maanantaina 29.9. klo 17.30, Paloasema, Aamukuja 4

Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Illan aiheina:
  • Ruokahuolto, ruoan valmistus ja kotivara (Martat)
  • Asuminen, vesi- ja jätehuolto (palokuntanaiset ja SPEK)
  • Oma jaksaminen ja toisista välittäminen (SPR)

Kahvitarjoilu

Pärjäisittekö sinä ja läheisesi,
jos myrsky katkaisee sähköt?

Esite Sähköt poikki.pdfEtelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtajan virkaan on valittu Harri Setälä.


Valinnan teki Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos –liikelaitoksen johtokunta kokouksessaan 5. elokuuta. Päätös oli yksimielinen.


Suomen Palopäällystöliitto on julkaissut Exit – tie turvaan! –poistumisturvallisuusvideoita.

Käykää tutustumassa videoihin

 http://www.youtube.com/channel/UCH64_DUwXteZPAol76QdWsQPelastustoimen aluejaon uudistaminen

Hallitus päätti sisäministeriön esityksestä julkisen talouden suunnitelmasta käymissään neuvotteluissa, että pelastustoimen rakenneuudistus toteutetaan nykyisellä aluejaolla. Sisäministeriö tarkensi esitystään uudistusta koskeneen lausuntokierroksen ja tarkentuneiden laskelmien perusteella ottaen huomioon kehysriihessä päätetyn sote-uudistuksen aluejako.

Hallitus päätti myös, että pelastustoimeen perustetaan enintään 11 tilannekeskusta. Viisi pelastustoimen tilannekeskusta perustetaan yhteistyössä sote-alueiden kanssa, jolloin on mahdollista saavuttaa säästöjä hyödyntämällä yhteistä infrastruktuuria sekä lisätä toimintojen sujuvuutta yhteisiin toimipisteisiin sijoitettujen toimintojen avulla. Pelastustoimen tilannekeskusten lopullinen määrä tarkentuu myöhemmin sote-uudistuksen suunnittelun yhteydessä.

Rakenneuudistuksen tavoitteena on saavuttaa pysyvä, vähintään 7,5 miljoonan euron vuosittainen säästö palvelutasoa heikentämättä vuoteen 2017 mennessä. Sisäministeriö laatii yhdessä kuntien ja pelastuslaitosten kanssa suunnitelman vuosittaisten säästöjen toteuttamiseksi.

Lisätietoa asiasta sisäasiainministeriön sivulta


Pelastuslaitoksen valvontasuunnitelma on päivitetty. Päivitetty suunnitelma löytyy tästä linkistä.


 JOS TULVIMINEN UHKAA KIINTEISTÖÄSI, löydät omatoimisen suojelun ohjeita tästä linkistä.


Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Etelä- Pohjanmaan pelastuslaitos järjestävät yhteistyössä taloyhtiöille, asukkaille ja isännöitsijöille sekä yrityksille kursseja. lisätietoa tästä linkistä.


Pelastuslaitoksen johtokunnan kokoonpano löytyy täältä.


 Nuohousyksikköhinta ja vähimmäisyksikkömäärä

Johtokunnan 5.2.2013 §2 tekemän päätöksen mukaisesti 1.3.2013 lähtien Nuohousyksikön hinta on 0,72€/yksikkö + kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.
Johtokunnan 4.2.2014 §8 tekemän päätöksen mukaisesti Nuohouksen vähimmäisyksikkömäärä on 60 yksikköä 1.3.2014 lähtien.

Pelastussuunnitelmat on päivitettävä

Vanhat pelastussuunnitelmat on päivitettävä ennen 1.7.2013. Näin edellyttää vuonna 2011 voimaan tullut pelastuslaki. Pelastussuunnitelma on laadittava asuinrakennuksiin, joissa on vähintään kolme asuinhuoneistoa. Sen laatimisesta vastaa rakennuksen omistaja tai haltija.
Pelastussuunnitelma olisi hyvä ottaa huomioon kevätkauden yhtiökokouksissa, jotta sen päivitys onnistuu ennen määräaikaa. Paras asukas- ja kiinteistöturvallisuus saavutetaan, kun pelastussuunnittelu tehdään yhteistyössä kiinteistön asukkaiden ja toiminnanharjoittajien, kuten kiinteistössä toimivien yritysten ja yhteisöjen kanssa.
Pelastussuunnitelman laatimista helpottamaan on tuotettu Pelastussuunnittelu-opas, joka antaa käytännön työkaluja suunnitelman laatijoille. Pelastuslaitoksen pelastussuunnitelma-sivulta ja  SPEKin sivuilta löydät lisäät tietoa pelastussuunnitelman laatimisesta, Pelastussuunnittelu-oppaasta ja muista aineistoista.Palotarkastukset muuttuivat osittain maksullisiksi, asuinrakennusten yleiset palotarkastukset säilyvät maksuttomina.

 
Pelastuslainsäädäntö uudistui 1.7.2011. Lain mukaan alueen pelastustoimi on velvollinen laatimaan valvontasuunnitelman. Pelastuslaitos voi periä maksun valvontasuunnitelman mukaisen palotarkastuksen tai muun valvontatoimenpiteen suorittamisesta. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos on siirtynyt 1.1.2013 käyttämään pelastuslainsäädännön mukaista valvontamallia ja maksullisia palotarkastuksia.
 

Asuinrakennuksiin tehtävät yleiset palotarkastukset säilyvät edelleen maksuttomina.

 
Pelastuslaitoksilla on valvontasuunnitelman mukaisesti käytössä myös ns. omavalvontajärjestelmä kattamaan osan asuinrakennuksiin tehtävistä palotarkastuskäynneistä.
Lisää asiasta täältä

Pelastustoimi on Facebookissa ja Youtubessa, käy katsomassa!

Uusi sivusto tukee työpaikkojen paloturvallisuuden parantamista

Uusi paloturvallisuuden perehdytysaineisto tukee monipuolisesti yritysten ja yhteisöjen paloturvallisuuden parantamista. Paloturvallisuus.info -verkkosivustolta löytyvän aineiston avulla työnantajat voivat toteuttaa työntekijöidensä lakisääteisen perehdytyksen ja samalla edesauttaa pelastussuunnitelman jalkauttamista. Aineisto antaa mahdollisuuden myös työpaikan yksilöllisten ominaisuuksien huomioonottamiseen. Sivuston ovat toteuttaneet yhteistyössä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Suomen Palopäällystöliitto.


Asuinrakennusten ja vapaa-ajan asuntojen palotarkastus muuttuu
Heinäkuussa 2011 voimaan tulleen uuden pelastuslain myötä asuinrakennusten ja vapaa-ajan asuntojen palotarkastus muuttuu omavalvonta-muotoiseksi. Lisää asiasta täältä.

Erheellisten paloilmoitusten laskutus

Pelastuslaitos on johtokunnan päätöksen mukaisesti ottanut 1.1.2012 alkaen käyttöön erheellisten paloilmoitusten laskutuksen. Lisätietoa laskutuksesta täältä.


Selvitä karttakoordinaatit 

 

 
Mikäli tuli karkaa tai muu onnettomuus yllättää, on tehtävä hätäilmoitus yleiseen hätänumeroon 112.
Viettäessäsi vapaa-aikaa mökillä oudossa tai tutussakin ympäristössä, on syytä selvittää jo ennalta tarkat osoite- ja koordinaattitiedot, joiden avulla apu ohjataan tapahtumapaikalle. Hätäkeskuslaitoksen sivuilta löytyvä karttakoordinaattipalvelu auttaa määrittämään tarkan sijainnin. Selvitetyt sijainti- tai osoitetiedot sekä ajo-ohje tulee sijoittaa keskeiselle ja näkyvälle paikalle, jossa ne ovat helposti kaikkien nähtävissä.
Klikkaa ylläolevaa kuvaa, niin pääset karttakoordinaattipalveluun.


Tietoa Pelastuslaitoksen ja Kuortaneen urheiluopiston toteuttamasta kuntoprojektista löytyy seuraavasta linkistä:

syyskuu 12, 2014