Haku kaupungin sivuilta:
 
© Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Hallintotoimisto
Nurmo-talo

Nurmontie 7, 60550 Nurmo
p. 06 416 2111 (kaup.keskus)
f. 06 416 2820

Laskutusosoite:
Seinäjoen kaupunki
Etelä-Pohjanmaan
Pelastuslaitos-liikelaitos
Pl 215, 60101 Seinäjoki


pelastuslaitos(at)seinajoki.fi

ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSLAITOS-LIIKELAITOS AJANKOHTAISTA:

Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos on mukana myös Sarka-messuilla, jotka järjestetään 27.-28.1.2017 Seinäjoki Areenalla.

Meidät löydät osastolta A3 ja kanssamme samalla osastolla on myös TUKES:in edustaja, jonka erikoisalaa on sähköturvallisuus.
Jaossa on myös turvallisuusmateriaalia.

Olemme paikalla seuraavasti:
Perjantai 27.1 klo. 9.00-17.00
Lauantai 28.1 klo. 10.00-16.00

Tervetuloa osastollemme kysymään neuvoa turvallisuuteen liittyvissä asioissa.

Lisätietoja Sarka-messuista:
http://www.pytinki.fi/sarka/


Ilmoittautuminen NouHätä!-pelastustaitokampanjaan on avattu ja se päättyy 31.1.2017. Tänä vuonna kampanjan teemana on ennaltaehkäisy, oikea toiminta ja alkusammutus. Viime vuonna uudistettu Opintoasema on vapaasti ja maksuttomasti käytettävissä turvallisuusopetukseen.

Koulu voi halutessaan osallistua kampanjan lisäksi myös kolmivaiheiseen NouHätä!-kilpailuun. Kilpailun alkukarsinta tulee olla käyty 17.3.2017 mennessä. Aluekilpailu järjestetään pelastustoimialueittain keskiviikkona 5.4.2017 ja loppukilpailu perinteisesti Pelastusopistolla Kuopiossa torstaina 4.5.2017.

Kampanja on tavoittanut vuosien varrella lähes 600 000 yläasteikäistä. Vuosittain kampanjaan osallistuu noin 2/3 kahdeksasluokkalaisista ja mukana oli viime vuonna 500 koulua ympäri Suomen.

Kampanjaan voi ilmoittautua tästä linkistä.


Palovaroitin on henkivartijasi


Palovaroitin havaitsee pienenkin määrän tulipalossa syntyvää savua. Se on tultakin vaarallisempaa. Pienessäkin palonalussa savu täyttää asunnon muutamassa minuutissa, ja yöllä saatat menehtyä savuun heräämättä, ellei sinulla ole toimivaa palovaroitinta.

Toimiva palovaroitin herättää sinut. Saat aikaa pelastautua ja kutsua apua, ennen kuin on liian myöhäistä. Pidä siis huolta palovaroittimistasi, niin nekin pitävät huolta sinusta.

Jokaisen asunnon jokaisessa kerroksessa on oltava vähintään yksi toimiva palovaroitin. Se sijoitetaan makuuhuoneiden ja muiden tilojen väliin ja ylemmissä kerroksissa portaikon yläpuolelle. Palovaroittimia on oltava vähintään yksi kutakin alkavaa 60 m2 kohti. (SPEK)

Lisää tietoa löytyy mm. SPEKin sivuilta


Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksen Facebook-sivut ovat nyt avattu, käykää katsomassa niitä täältä tai klikkaamalla alla olevaa logoaEläkejuhlaa

Viime vuoden lopulla pelastuslaitokselta siirtyi ansaittuja eläkepäiviä viettämään Vesa Ristiharju Isojoelta ja Lauri Kulmala Kauhajoelta, yhteisiä eläkejuhlia vietettiin 21.12.2016 Kauhajoella


Pelastuslaitoksen johtokunnan 5.12.2016 kokouksen päätösyhteenveto löytyy täältä.


Pelastuslaitoksen Henkilöstöjuhlaa vietettiin 25.11.2016 Nurmon paloasemalla, kuvakoosteen juhlista löydät täältä.


 Varaudu liukkaisiin – erityishuomio turvaväliin ja tilannenopeuteen


Vaikka tiet olisivat laajalti sulat tai kuivat, voi liukkautta esiintyä hyvin paikallisesti esimerkiksi silloilla ja varjopaikoissa.
Yöpakkasten mukanaan tuoma liukkaus voi yllättää liikenteessä. Lämpötilan ei välttämättä tarvitse olla edes nollassa – jo ilman jäähtyminen voi saada tien paikoin petolliseksi. Liikenneturva painottaa, kuinka olennaista on ottaa mahdollisesti liukkaat riskipaikat huomioon ajossa ja asettaa oma ajonopeus olosuhteiden vaatimalle tasolle.
Tiet muuttuvat liukkaiksi, kun lämpötila käy yön aikana nollassa tai lähellä nollaa. Märkä tienpinta jäätyy esimerkiksi silloin, kun sateisen päivän jälkeen taivas selkenee yöksi ja lämpötila laskee. Välttämättä jäätyminen ei kuitenkaan edellytä sateita. Kun ilma on tarpeeksi kosteaa ja alkaa kylmetä, saa se aikaan liukkaan kuuran muodostumista.

Musta jää aiheuttaa vielä omat haasteensa, sillä se on poikkeuksellisen liukasta ja vaikea havaita. Pahimmillaan jääkerros näyttää auton valokeilassa samalta kuin märkä tienpinta.

Turvallisuutta kahdella t:llä: turvaväli ja tilannenopeus
Vakaat kesän keliolosuhteet totuttavat kuljettajat käyttäytymään olojen mukaisesti. Tottumuksen vuoksi olosuhteiden muuttuessa äkillisesti ei kuljettajan käyttäytyminen välttämättä muutu riittävästi.
 
Oikea tilannenopeus ehkäisee pidon menetystä ja riittävä turvaväli peräänajoa tai muuta onnettomuutta.
 
Vinkit liukkaiden varalle:
  • Valitse tilannenopeus liikenteen, kelin ja oman ajotaidon mukaan.
  • Vältä voimakkaita ohjausliikkeitä.
  • Aja kaarteeseen maltillisella nopeudella: näin vältät voimakkailta jarrutuksilta itse kaarteessa, mikä voi johtaa sivuluisuun.
  • Vältä ohituksia huonolla kelillä. Varomattomat ohitukset voivat liukkailla johtaa ajoneuvon hallinnan menetykseen.
  • Pidä riittävä turvaväli edellä ajavaan.

(Liikenneturva)

Muista heijastin!


Johtokunta on kokouksessaan 15.12.2015 §43 päättänyt nuohousyksikön hinnan muutoksesta:

Nuohousyksikön hinta Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueella 1.2.2016 alkaen on 0,76 € ALV 0%. Nuohouslaskun hintaan lisätään voimassaolevan ALV-prosentin mukainen summa.


Tässä videota paloaseman arjesta

Seinäjoen paloasemaltatammikuu 19, 2017